Néptánccsoportok

A jelenlegi szabályozások a COVID-19 járvány miatt, nem teszik lehetővé a táncpróbák rendszeres megtartását, ezért állandó próbarendünk nem elérhető. Jelenleg távoktatás zajlik. Kérdés esetén ne habozzanak telefonálni.  Megértésüket köszönjük.

Egyesületünkben öt csoport működik korosztályos és tudásszintbeli bontásban. Szerettel várunk minden táncolni vágyót csoportjainkba!

Szivárvány óvodás csoport: péntek 14:00-15:00
Oktatók: Pákozdi Bori, Szabados Dorottya

Kisbojtár: péntek, 16:00-17:00
Oktatók: Darabos Eszter és Plaszkó Bence

A Kisbojtár csoportba óvodás és kisiskolás korú gyerekek járnak. Elsődleges céljaink között szerepel a néptánc és népzene megszerettetése és megismertetése. A csoport próbáin néptánc alapjait tanítjuk meg játékos formában. Nagy hangsúlyt fektetünk a ritmus- és zenei készségek fejlesztésére is.

Cseperedők: péntek, 17:00-18:30
Oktatók: Darabos Eszter és Plaszkó Bence

A Cseperedők csoport próbáin az általános iskola felső tagozatos tanulói vesznek részt. Ez a korosztály már képes a páros táncok és a népszokások mélyebb megismerésére, valamint a komolyabb technikai gyakorlatok elsajátítására. Jelenleg felcsíki táncokkal foglalkozunk.

Bojtár Táncegyüttes: péntek 18:45 – 21:30
Oktatók: Darabos Eszter és Patócs Donát

A felnőtt táncegyüttesünk tagjait gimnazisták és fiatal felnőttek alkotják. Minden évben új táncanyagot tanul az együttes. Jelenleg vajdaszentiványi és bonchidai román táncokkal foglalkozunk. Az egyesületünk legfontosabb összetartó ereje a népi hagyományaink közösségben való megélése, amit családi napokkal, tánctáborokkal erősítünk meg.

Kezdő Felnőtt Táncegyüttes: péntek: 20:00-22:00
Oktatók: Peták Imola és Balogh Ákos

Csoportunk célja, hogy egy jó hangulatú, nyitott, érdeklődő baráti társaságot alakítson ki és tartson fenn, akik között az egyik legfontosabb összetartó erő a néptánc-népzene és általánosságban a Kárpát-medence népi kultúrái iránti érdeklődés. Ezen belül szakmai célunk egy olyan alapos elméleti és technikai tudás átadása, mellyel bárki magabiztosan a táncházak parkettjére léphet. Illetve, hogy a komolyabb érdeklődők előtt a haladó együttesi munka is nyitva állhasson. Mindezen célok eléréséhez egyaránt várunk a tánchagyományainkkal  éppen ismerkedő, szenvedélyes táncházba járó és csizmát éppen leporoló, visszatérő táncosokat. Heti egy alkalommal, két óra hosszú próbákra gyűlünk össze, a péntek esti órákban. Ezen felül igyekszünk minél többet találkozni a próbatermen kívül is, hogy táncházakban, kirándulásokon is közös élményekkel gazdagodhassunk. Ha kíváncsi vagy ránk és szeretnél ellátogatni egy próbánkra, bármelyik alkalommal megteheted, az évad folyamán bármikor lehetséges a csatlakozás. Szeretettel várunk próbáinkon!

Elérhetőségek:

Központi email:

info@bojtaregyesulet.hu

Oktatói email:

Darabos Eszter
Telefon: 06-30-356-60-21
Email: dareszter@gmail.com

Balogh Ákos
Telefon: 06-30-3038576
Email: balakoben@gmail.com

Plaszkó Bence

Plaszkó Bence vagyok a Magyar Táncművészeti Egyetem harmadéves hallgatója. A tánccal 12 éve, általános iskolás koromban kezdtem el foglalkozni. Nagy hatással volt az életemre a népi kultúra, amely megnyilvánul abban is, hogy célom a hagyományok továbbadása a következő generációk számára. Jelenleg más egyesületeknél és iskolákban is ezzel foglalkozom minél több gyerekhez eljuttatva a tánc iránti szeretet. A Bojtár Egyesületben 2020 szeptemberétől tanítom a kisebb korosztályú diákokat, remélve, hogy minél többüknek válik majd a minennapok részévé a néptánc!

Patócs Donát

Patócs Donát vagyok a Magyar Állami Népi Együttes táncművésze. Gyermekkoromban kezdtem néptánc tanulmányaimat a gyöngyösi Vidróczki Néptáncegyüttesben majd a Táncművészeti Egyetemen folytattam. Itt szereztem BA Táncművész – Néptánc specializáció szakos diplomát 2017-ben. Ugyanebben az évben felvételt nyertem a Magyar Állami Népi Együttes tánckarába, melynek azóta is a tagja vagyok. 2019-ben a XXIV. Országos Békéscsabai Szólótáncversenyen „Aranysarkantyús
táncos” címet nyertem. 2018-ban kezdtem el tanítani a Bojtár Egyesületnél, jelenleg a felnőtt együttessel dolgozom.

Darabos Eszter vagyok a Magyar Táncművészeti egyetem végzős hallgatója alapszakon. A bojtáros közösséget 2018-ban ismertem meg, amikor Komáromi Kristóf meghívott az együttesbe tanítani, ahol jelenleg három csoportom van. Óvodás korom óta néptáncolok és hegedülök. Szerencsés környezetbe születtem, hiszen körülöttem a néptánc és a népzene a mindennapok szerves része volt és mai napig az is maradt. Tordason valamint Martonvásáron táncoltam a Százszorszép Táncegyüttesben, majd Budapestre felkerülve a Szentendre Táncegyüttes tagja lettem. Olyan tanáraim és mestereim voltak és vannak, akiknek mindig is hálás leszek és bízom, hogy tovább tudom adni az ő szeretetüket, tudásukat, értékrendüket is.

Peták Imola