Néptánccsoportok

Egyesületünkben öt csoport működik korosztályos és tudásszintbeli bontásban. Szerettel várunk minden táncolni vágyót csoportjainkba!

Szivárvány óvodás csoport: péntek 15:00-16:00
Oktatók: Szabados Dorottya, Dalotti Domonkos
Helyszín: Budakeszi, Szivárvány Óvoda

Kisbojtár (5-9 évesek): péntek, 16:00-17:00
Oktatók: Német Viktória és Kozma Gergely
Helyszín: Budakeszi, Széchenyi István Általános Iskola

A Kisbojtár csoportba óvodás és kisiskolás korú gyerekek járnak. Elsődleges céljaink között szerepel a néptánc és népzene megszerettetése és megismertetése. A csoport próbáin a néptánc alapjait tanítjuk meg játékos formában. Nagy hangsúlyt fektetünk a ritmus- és zenei készségek fejlesztésére is.

Cseperedők (10-14 évesek): péntek, 17:00-18:30
Oktatók: Darabos Eszter/Német Viktória és Kozma Gergely
Helyszín: Budakeszi, Széchenyi István Általános Iskola

A Cseperedők csoport próbáin az általános iskola felső tagozatos tanulói vesznek részt. Ez a korosztály már képes a páros táncok és a népszokások mélyebb megismerésére, valamint a komolyabb technikai gyakorlatok elsajátítására. Jelenleg felcsíki táncokkal foglalkozunk.

Bojtár Táncegyüttes (15 éves kortól): péntek 18:30- 21:00
Oktatók: Darabos Eszter és Kerepesi Zoltán
Helyszín: Budakeszi, Széchenyi István Általános Iskola
Jelenleg zajlik: Bonchidai nyílt kurzusunk haladó táncosoknak.

A felnőtt táncegyüttesünk tagjait gimnazisták és fiatal felnőttek alkotják. Minden évben új táncanyagot tanul az együttes. Jelenleg vajdaszentiványi és bonchidai román táncokkal foglalkozunk. Az egyesületünk legfontosabb összetartó ereje a népi hagyományaink közösségben való megélése, amit családi napokkal, tánctáborokkal erősítünk meg.

Kezdő Felnőtt Táncegyüttes: péntek: 20:00-22:00
Oktatók: Peták Imola és Balogh Ákos
Helyszín: Budapest

Csoportunk célja, hogy egy jó hangulatú, nyitott, érdeklődő baráti társaságot alakítson ki és tartson fenn, akik között az egyik legfontosabb összetartó erő a néptánc-népzene és általánosságban a Kárpát-medence népi kultúrái iránti érdeklődés. Ezen belül szakmai célunk egy olyan alapos elméleti és technikai tudás átadása, mellyel bárki magabiztosan a táncházak parkettjére léphet. Illetve, hogy a komolyabb érdeklődők előtt a haladó együttesi munka is nyitva állhasson. Mindezen célok eléréséhez egyaránt várunk a tánchagyományainkkal  éppen ismerkedő, szenvedélyes táncházba járó és csizmát éppen leporoló, visszatérő táncosokat. Heti egy alkalommal, két óra hosszú próbákra gyűlünk össze, a péntek esti órákban. Ezen felül igyekszünk minél többet találkozni a próbatermen kívül is, hogy táncházakban, kirándulásokon is közös élményekkel gazdagodhassunk. Ha kíváncsi vagy ránk és szeretnél ellátogatni egy próbánkra, bármelyik alkalommal megteheted, az évad folyamán bármikor lehetséges a csatlakozás. Szeretettel várunk próbáinkon!

Elérhetőségek:

Központi email:
info@bojtaregyesulet.hu

Darabos Eszter
Telefon: 06-30-356-60-21
Email: dareszter@gmail.com

Balogh Ákos
Telefon: 06-30-3038576
Email: balakoben@gmail.com

Korábbi oktatónk: Plaszkó Bence

Plaszkó Bence vagyok a Magyar Táncművészeti Egyetem harmadéves hallgatója. A tánccal 12 éve, általános iskolás koromban kezdtem el foglalkozni. Nagy hatással volt az életemre a népi kultúra, amely megnyilvánul abban is, hogy célom a hagyományok továbbadása a következő generációk számára. Jelenleg más egyesületeknél és iskolákban is ezzel foglalkozom minél több gyerekhez eljuttatva a tánc iránti szeretet. A Bojtár Egyesületben 2020 szeptemberétől tanítom a kisebb korosztályú diákokat, remélve, hogy minél többüknek válik majd a minennapok részévé a néptánc!

Korábbi oktatónk: Patócs Donát

Patócs Donát vagyok a Magyar Állami Népi Együttes táncművésze. Gyermekkoromban kezdtem néptánc tanulmányaimat a gyöngyösi Vidróczki Néptáncegyüttesben majd a Táncművészeti Egyetemen folytattam. Itt szereztem BA Táncművész – Néptánc specializáció szakos diplomát 2017-ben. Ugyanebben az évben felvételt nyertem a Magyar Állami Népi Együttes tánckarába, melynek azóta is a tagja vagyok. 2019-ben a XXIV. Országos Békéscsabai Szólótáncversenyen „Aranysarkantyús
táncos” címet nyertem. 2018-ban kezdtem el tanítani a Bojtár Egyesületnél, jelenleg a felnőtt együttessel dolgozom.

Darabos Eszter vagyok a Magyar Táncművészeti egyetem végzős hallgatója alapszakon. A bojtáros közösséget 2018-ban ismertem meg, amikor Komáromi Kristóf meghívott az együttesbe tanítani, ahol jelenleg három csoportom van. Óvodás korom óta néptáncolok és hegedülök. Szerencsés környezetbe születtem, hiszen körülöttem a néptánc és a népzene a mindennapok szerves része volt és mai napig az is maradt. Tordason valamint Martonvásáron táncoltam a Százszorszép Táncegyüttesben, majd Budapestre felkerülve a Szentendre Táncegyüttes tagja lettem. Olyan tanáraim és mestereim voltak és vannak, akiknek mindig is hálás leszek és bízom, hogy tovább tudom adni az ő szeretetüket, tudásukat, értékrendüket is.

Peták Imola