Csoportok

Egyesületünkben három csoport működik korosztályos és tudásszintbeli bontásban. Szerettel várunk minden táncolni vágyót csoportjainkba!

Kisbojtár: péntek, 16:00-17:00
Oktatók: Darabos Eszter és Plaszkó Bence

A Kisbojtár csoportba óvodás és kisiskolás korú gyerekek járnak. Elsődleges céljaink között szerepel a néptánc és népzene megszerettetése és megismertetése. A csoport próbáin néptánc alapjait tanítjuk meg játékos formában. Nagy hangsúlyt fektetünk a ritmus- és zenei készségek fejlesztésére is.

Cseperedők: péntek, 17:00-18:30
Oktatók: Darabos Eszter és Plaszkó Bence

A Cseperedők csoport próbáin az általános iskola felső tagozatos tanulói vesznek részt. Ez a korosztály már képes a páros táncok és a népszokások mélyebb megismerésére, valamint a komolyabb technikai gyakorlatok elsajátítására. Jelenleg felcsíki táncokkal foglalkozunk.

Bojtár Táncegyüttes: péntek 18:45 – 21:30
Oktatók: Darabos Eszter és Patócs Donát

A felnőtt táncegyüttesünk tagjait gimnazisták és fiatal felnőttek alkotják. Minden évben új táncanyagot tanul az együttes. Jelenleg vajdaszentiványi és bonchidai román táncokkal foglalkozunk. Az egyesületünk legfontosabb összetartó ereje a népi hagyományaink közösségben való megélése, amit családi napokkal, tánctáborokkal erősítünk meg.

Elérhetőségek:

Központi email:

info@bojtaregyesulet.hu

Oktatói email:

Darabos Eszter
Telefon: 06-30-356-60-21
Email: dareszter@gmail.com

Plaszkó Bence

Plaszkó Bence vagyok a Magyar Táncművészeti Egyetem harmadéves hallgatója. A tánccal 12 éve, általános iskolás koromban kezdtem el foglalkozni. Nagy hatással volt az életemre a népi kultúra, amely megnyilvánul abban is, hogy célom a hagyományok továbbadása a következő generációk számára. Jelenleg más egyesületeknél és iskolákban is ezzel foglalkozom minél több gyerekhez eljuttatva a tánc iránti szeretet. A Bojtár Egyesületben 2020 szeptemberétől tanítom a kisebb korosztályú diákokat, remélve, hogy minél többüknek válik majd a minennapok részévé a néptánc!

Patócs Donát

Patócs Donát vagyok a Magyar Állami Népi Együttes táncművésze. Gyermekkoromban kezdtem néptánc tanulmányaimat a gyöngyösi Vidróczki Néptáncegyüttesben majd a Táncművészeti Egyetemen folytattam. Itt szereztem BA Táncművész – Néptánc specializáció szakos diplomát 2017-ben. Ugyanebben az évben felvételt nyertem a Magyar Állami Népi Együttes tánckarába, melynek azóta is a tagja vagyok. 2019-ben a XXIV. Országos Békéscsabai Szólótáncversenyen „Aranysarkantyús
táncos” címet nyertem. 2018-ban kezdtem el tanítani a Bojtár Egyesületnél, jelenleg a felnőtt együttessel dolgozom.

Darabos Eszter vagyok a Magyar Táncművészeti egyetem végzős hallgatója alapszakon. A bojtáros közösséget 2018-ban ismertem meg, amikor Komáromi Kristóf meghívott az együttesbe tanítani, ahol jelenleg három csoportom van. Óvodás korom óta néptáncolok és hegedülök. Szerencsés környezetbe születtem, hiszen körülöttem a néptánc és a népzene a mindennapok szerves része volt és mai napig az is maradt. Tordason valamint Martonvásáron táncoltam a Százszorszép Táncegyüttesben, majd Budapestre felkerülve a Szentendre Táncegyüttes tagja lettem. Olyan tanáraim és mestereim voltak és vannak, akiknek mindig is hálás leszek és bízom, hogy tovább tudom adni az ő szeretetüket, tudásukat, értékrendüket is.