Csoportok

Szivárvány óvodás csoport

Időpont: péntek 15:30-16:60
Oktatók: Czinder-Pataki Lili
Helyszín: Budakeszi, Szivárvány Óvoda


Kisbojtár (5-9 évesek)

Időpont: péntek, 15:30-16:30
Oktatók: Darabos Eszter és Kozma Gergely
Helyszín: Budakeszi, Széchenyi István Általános Iskola

A Kisbojtár csoportba óvodás és kisiskolás korú gyerekek járnak. Elsődleges céljaink között szerepel a néptánc és népzene megszerettetése és megismertetése. A csoport próbáin a néptánc alapjait tanítjuk meg játékos formában. Nagy hangsúlyt fektetünk a ritmus- és zenei készségek fejlesztésére is.

Havi díj: 5000 Ft / fő / hónap


Cseperedők (10-14 évesek)

Időpont: péntek, 16:30-18:45
Oktatók: Darabos Eszter és Kozma Gergely
Helyszín: Budakeszi, Széchenyi István Általános Iskola

A Cseperedők csoport próbáin az általános iskola felső tagozatos tanulói vesznek részt. Ez a korosztály már képes a páros táncok és a népszokások mélyebb megismerésére, valamint a komolyabb technikai gyakorlatok elsajátítására. Jelenleg felcsíki táncokkal foglalkozunk.

Havi díj: 6000 Ft / fő / hónap

Fontosnak tartjuk a tehetséggondozást is, így kislétszámú órák keretében szólótáncfelkészítést is tartunk az érdeklődő táncosok számára.


Bojtár Táncegyüttes (15 éves kortól)

Időpont: péntek 18:45- 21:30
Oktatók: Darabos Eszter és Kovács Marci
Helyszín: Budakeszi, Széchenyi István Általános Iskola
Jelenleg zajlik: Bonchidai nyílt kurzusunk haladó táncosoknak.

A felnőtt táncegyüttesünk tagjait gimnazisták és fiatal felnőttek alkotják. Minden évben új táncanyagot tanul az együttes. Jelenleg vajdaszentiványi és bonchidai román táncokkal foglalkozunk. Az egyesületünk legfontosabb összetartó ereje a népi hagyományaink közösségben való megélése, amit családi napokkal, tánctáborokkal erősítünk meg.

Havi díj: 9000 Ft / fő / hónap


Kezdő Felnőtt Táncegyüttes – már nem aktív csoport

Időpont: péntek: 20:00-22:00
Oktatók: Peták Imola és Balogh Ákos
Helyszín: Budapest

Csoportunk célja, hogy egy jó hangulatú, nyitott, érdeklődő baráti társaságot alakítson ki és tartson fenn, akik között az egyik legfontosabb összetartó erő a néptánc-népzene és általánosságban a Kárpát-medence népi kultúrái iránti érdeklődés. Ezen belül szakmai célunk egy olyan alapos elméleti és technikai tudás átadása, mellyel bárki magabiztosan a táncházak parkettjére léphet. Illetve, hogy a komolyabb érdeklődők előtt a haladó együttesi munka is nyitva állhasson. Mindezen célok eléréséhez egyaránt várunk a tánchagyományainkkal  éppen ismerkedő, szenvedélyes táncházba járó és csizmát éppen leporoló, visszatérő táncosokat. Heti egy alkalommal, két óra hosszú próbákra gyűlünk össze, a péntek esti órákban. Ezen felül igyekszünk minél többet találkozni a próbatermen kívül is, hogy táncházakban, kirándulásokon is közös élményekkel gazdagodhassunk. Ha kíváncsi vagy ránk és szeretnél ellátogatni egy próbánkra, bármelyik alkalommal megteheted, az évad folyamán bármikor lehetséges a csatlakozás. Szeretettel várunk próbáinkon!