Oktatók

Darabos Eszter

Aktív évek: 2018-

A Magyar Táncművészeti Egyetem táncos és próbavezető alapszakán végeztem, jelenleg tánctörténet- és elmélet szakirányon tanulok. A Bojtárt 2018-ban ismertem meg, amikor Komáromi Kristóf elhívott az együttesbe tanítani. Óvodás korom óta néptáncolok és hobbi szinten hegedülök. Szerencsés környezetbe születtem, hiszen körülöttem a néptánc és a népzene a mindennapok szerves része volt és mai napig az is maradt. Tordason, valamint Martonvásáron táncoltam a Százszorszép Táncegyüttesben, majd Budapestre felkerülve a Szentendre Táncegyüttes tagja lettem. Olyan tanáraim és mestereim voltak és vannak, akiknek mindig is hálás leszek és bízom, hogy tovább tudom adni az ő szeretetüket, tudásukat, értékrendüket is.

Kozma Gergely

Aktív évek: 2021-

Kozma Gergely vagyok, végzős hallgató a Magyar Táncművészeti Egyetemen. Fiatalkorom óta táncolok és zenélek, ennek köszönhetően, valamint a Bihari János Táncegyüttes és a Timár Együttes táncosaként sok olyan közösség részévé váltam, ahol a népi kultúra szeretete és ismerete meghatározó. Így csöppentem a Bojtáros közösségbe, ahol rövid ideig táncoltam is. Fontosnak tartom, hogy a táncolni vágyó gyerekeknek a testmozgáson túl a közösségi lét is az életük része legyen, erre pedig a Bojtáros közösség családiassága tökéletes terep.

Kovács Márton

Aktív évek: 2022-

Császár Réka

Aktív évek: 2022-

Korábbi oktatók:

Peták Imola

Aktív évek: 2019-2022 (KFT)

Peták Imola vagyok, végzős hallgató az ELTE néprajz szakán. 16 évet táncoltam a Timár Együttesben (korábban Csillagszemű), illetve 4 évet a Bojtár Néptánccsoportban. Jelenleg a Bojtár Kezdő Felnőtt Tánccsoportjában oktatok. Célom, hogy azokkal is megszerettessem a néptánc, népzene, népi kultúra világát, akik korábban nem voltak részesei ennek a közösségnek, és hiszem, hogy a táncban mindenki örömét lelheti. Számomra az a legnagyobb sikerélmény, ha látom, hogy valaki feláll táncházban, és bátran, mosolyogva eljár egy rendet, amit tőlünk tanult!

Balogh Ákos

Aktív évek: 2019-2022 (KFT)

Balogh Ákos vagyok a KFT férfi tánctanára. A gyermek koromban ismerkedtem meg a magyar néptánccal és azóta is az egyik legfontosabb része az életemnek. A tanítást (először persze mestereimnél asszisztenskedve) gimnazista éveim vége fele kezdtem el már több mint 8 éve.  Azóta a Magyar Táncművészeti Egyetemen szereztem diplomát, mely intézménynek a mai napig hallgatója vagyok és dolgozom mester diplomám megszerzésén. Ez alatt az idő alatt különböző korosztályú csoportokat (óvodától, felnőtt korig) tanítottam különböző szinteken (kezdő – haladó) néptáncra és teszem ezt mind a mai napig.

Úgy gondolom egy közösség életében legalább annyira fontos a felkészültség és a precíz munkavégzés mint a jó hangulat és jó munka (táncos) morál ezért a tanítás során mindkettőre egyformán nagy hangsúlyt fektetek. Szerintem tánccsoportként csakis akkor érhetjük el céljainkat, ha azokat a táncosokkal együtt tűztük ki és közösen teszünk az elérésükért, legyen szó akár egy nagyszabású fellépésről, akár arról, hogy mindenki fel merjen állni és jó kedvűen táncolhasson egy hétvégi táncházban.  Olyan helyen szeretek dolgozni, ahová a csoporttagok szívesen, jó kedvel járnak és nem feladatként, testedzésként gondolnak a táncra, hanem testi-lelki kikapcsolódásként. A magyar népi kultúra népszerűsítésén, továbbadásán túl, az egyik fő célom az, hogy minél több embernek megmutathassam, a megfelelő társaság és zene, a tánc gyógyír lehet testünk és lelkünk gondjaira, segíthet kikapcsolódni, feltöltődni. Szeretném megmutatni, hogy egy kis izomlázért cserébe miként rázhatjuk le magunkról a hétköznapok problémáit, hogy egy tánc erejéig megállítsuk az idő kerekét.

Plaszkó Bence

Aktív évek: 2020-2021 (gyerek csoportok)

Plaszkó Bence vagyok a Magyar Táncművészeti Egyetem végzett hallgatója. A tánccal 12 éve, általános iskolás koromban kezdtem el foglalkozni. Nagy hatással volt az életemre a népi kultúra, amely megnyilvánul abban is, hogy célom a hagyományok továbbadása a következő generációk számára. Jelenleg más egyesületeknél és iskolákban is ezzel foglalkozom minél több gyerekhez eljuttatva a tánc iránti szeretet. A Bojtár Egyesületben 2020 szeptemberétől tanítom a kisebb korosztályú diákokat, remélve, hogy minél többüknek válik majd a minennapok részévé a néptánc!

Patócs Donát

Aktív évek: 2018-2021 (felnőtt csoport)

Patócs Donát vagyok a Magyar Állami Népi Együttes táncművésze. Gyermekkoromban kezdtem néptánc tanulmányaimat a gyöngyösi Vidróczki Néptáncegyüttesben majd a Táncművészeti Egyetemen folytattam. Itt szereztem BA Táncművész – Néptánc specializáció szakos diplomát 2017-ben. Ugyanebben az évben felvételt nyertem a Magyar Állami Népi Együttes tánckarába, melynek azóta is a tagja vagyok. 2019-ben a XXIV. Országos Békéscsabai Szólótáncversenyen „Aranysarkantyús
táncos” címet nyertem. 2018-ban kezdtem el tanítani a Bojtár Egyesületnél, jelenleg a felnőtt együttessel dolgozom.

Komáromi Kristóf

Kerepesi Zoltán