Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (12)

Az Együttesről

Belépés

Az Együttesről

RojtosA Rojtos együttes autentikus magyar népzenei zenekar. Erdélyi, a mai Magyarország területéről és a Felvidékről származó adatközlőktől (?népi? zenészektől, zenekaroktól) gyűjtött népdalokat elevenít meg.

A Rojtos együttest 2000-ben alapították Danhauser Zoltán gyermekei és tanítványai. A hegedűsök, Bednárik János, Nyitrai Tamás és Danhauser Vince ekkor már jelentős ideje (4-8 éve) tanultak a hangszeren játszani. Hozzájuk csatlakozott később a két brácsás, Csepregi Márton és Danhauser Lilla,Rojtos majd végül 2000 tavaszán a nagybőgős, Danhauser Máté. Ez a formáció vált 2000. december 26-án Rojtos együttessé. Az évközbeni tanulás mellett ? mely részben autodidakta módon, részben tanárok irányításával zajlott ? a zenekar tagjai nyári táborokon, Magyarországon és Erdélyben képezték magukat. A zene szolgáltatása és tanulása tehát párhuzamosan folyt ? folyik a mai napig. A Rojtos számos táncegyüttes zenei kíséretét vállalva Németországban, Szlovákiában, Olaszországban, Bulgáriában, valamint több erdélyi helyszínen zajló zenei fesztiválon képviselte hazánkat.Rojtos

Az együttes jelenlegi tagjai:

Nyitrai Tamás - prímás, hegedű
Bednárik János - hegedű