A Néptáccsoportról

Belépés

A Néptáccsoportról

Hogyan kezdődött?

Bokor IldikóEgyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy óvoda, ahol egy szép szőke óvónő Bokorné Rapolder Ildikó lelkesen magyarázta a szülőknek Kodály nyomán, hogy a népzene és a népdalok milyen fontosak a gyermek fejlődése szempontjából.

Műsorokat szervezett az óvodásokkal, később a szülők közösségének kialakulását is segítette. Hamar rájöttünk, hogy együtt könnyebb.

Ebbe a közösségbe tartozott egy fiatal házaspár, Menczinger Tibor és Andrea, akik három örökmozgó fiúgyermeket neveltek és vállalkoztak arra, hogy az oviba járó gyerekeknek szívesen tanítanak heti rendszerességgel néptáncot. Ekkor a városban még nem volt magyar néptánc oktatás az intézményekben. Mindez 1995-ben történt.Táncosok

Teltek az évek és a táncos csapat létszáma szépen gyarapodott egyre többször kaptunk meghívást a városi rendezvényekre. Gyermekeink fejlődését folyamatosan segítette a gondoskodó szülői támogatás.

Velünk közel egy időben a zeneiskolában munkálkodott egy olyan pedagógus, aki a népzenét és a népdalokat oktatta magas színvonalon. Nevelte a napjainkban országos és nemzetközi szereplést vállaló Rojtos zenekar népzenész palántáit és létrehozta a leányoknak a Csicsóka népdalcsoportot. A BOJTÁR Népzenei Egyesület Szabó Mihály, Danhauser Zoltán és Győri Balázs elszánásából és erejéből született meg, melyhez további komoly segítséget jelentett az aktív tagok önzetlen segítése.Kriszta

Az, hogy filozófiánkkal: együtt könnyebb, hova jutottunk, azt hűen tükrözi Pákozdi Péter édesapa gondosan megszerkesztett és mindig aktuális egyesületi honlapja, melyre ellátogatott.

Köszöntjük Önt!

Fotók: Rozsnyai Margit és Benedek István